Piškotová roláda
podle paní Miloslavy z Chodova
Suroviny:
5 vajec
5 polévkových lžic jemného krystalového cukru
7 lžic polohrubé mouky
1 lžíce oleje
špetka soli
Postup:
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, do něj zašleháme postupně cukr, pak žloutky, vmícháme mouku a nakonec olej.
Plech vyložíme pečícím papírem, který jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou. Těsto nalijeme na plech a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 190°C po dobu 7 – 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Po vychladnutí potřeme zavařeninou, nebo šlehačkou či krémem a srolujeme.
Nakonec roládu pocukrujeme nebo posypeme kokosem, ořechy.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.