Vánoční paštika
podle paní Miroslavy z Horažďovic.
Suroviny:
- 0,5 kg vepřového masa
- 0,5 kg uzeného masa
- 0,5 kg hovězího masa
- 0,5 kg telecího masa (lze nahradit i drůbežím)
- 0,5 l kvalitního bílého vína
- 1 až 1,5 a tuby sardelové pasty
Postup:
Maso uvaříme (nejlépe každé zvlášť, aby se chuti nesmísily) a jemně osolíme (při solení počítejte so solí obsaženou v sardelové pastě). Maso semeleme na masovém mlýnku, dobře prohněteme se sardelovou pastou a bílým vínem, které postupně podle chuti přiléváme. Necháme tak den nebo dva uležet.
Vymažeme pekáč máslem a vysypeme jej strouhankou. Masovou směs do něj rozložíme a dáme zapéct do trouby.
Servírujeme teplé, pokapané citrónovou šťávou.
Podáváme s bílým vínem a pečivem nebo toustem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.