Zeleninový salát s kuřecím masem
podle Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli Plzeň.
Suroviny na salát:
rajčata
papriky
salátová okurka
listový salát
Suroviny na zálivku:
(množství dle chuti)
ocet
olivový olej
sůl
pepř
cukr
Suroviny na těstíčko:
černé pivo
1–2 vejce
špetka kypřícího prášku
hladká mouka
kuřecí prsa
olej na smažení
Postup:
Připravíme si těstíčko, které bude mít konzistenci jako hustější palačinkové těsto.
Maso naklepeme a nasolíme. Plátky obalujeme v těstíčku a smažíme dozlatova.
Zeleninu nakrájíme na kousky a ochutíme zálivkou. Salát nandáme do misek.
Plátky smažených kuřecích řízečků nakrájíme na proužky, kterými salát poklademe.
Doba přípravy zeleninového salátu s kuřecím masem je 40 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka