Zelná placka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:

300 ml mléka
3 hrsti polohrubé mouky
3 celá vejce
300 g hlávkového zelí
1 lžička soli
1 lžička kmínu

50 g másla na potření
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání pekáče

Postup:

Z mléka, vajec a mouky připravíme těsto, které dobře našleháme. Těsto je
husté jako na palačinky. Očištěné zelí nakrájíme, osolíme, posypeme kmínem a
promačkáme, aby trochu změklo. Pak ho přidáme do připraveného těsta, dobře
promícháme a vše nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného
pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečené potřeme
rozpuštěným máslem. Necháme trochu prochladnout a potom nakrájíme na porce.

Podáváme se zeleninovými saláty, možno i s vařenými brambory či pečivem. K
této zelné placce prý velice lahodí kyška.

celková doba přípravy 1 hodina
3 porce

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová