Jemná domácí sekaná

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny:


900 g libového mletého vepřového masa
120 g strouhanky
2 - 3 vejce
sůl, mletý pepř
bylinky (saturejka, petrželka, pažitka,…)
200 ml smetany ke šlehání
20 g másla na pečení


Postup:


Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami přidáme k mletému masu. Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. Ze směsi vytvarujeme bochánek, vložíme jej do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy smetanu a ještě asi 10 minut dopečeme.

Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, zeleninové saláty.

Celková doba přípravy cca 1 1/2 hodiny
6 porcí

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová